Rasvanpoltto ruokavalio - syö näin!

rasvanpoltto ruokavalio

Terveellinen ruokavalio on olennaisen tärkeää hyvän yleisterveyden kannalta. Jos haluat nähdä tuloksia, pidä silmällä, mitä syöt.

Rasvanpoltto ruokavalio ei tule olla kidutusta. Kehosi tarvitsee energiaa myös silloin, kun harrastat liikuntaa.

Tässä parhaat vinkit, joiden avulla löydät itsellesi sopivan rasvanpoltto ruokavalion

Tehokkain tapa polttaa rasvaa on monipuolinen ruokavalio.

On myös syytä huomata, että yksittäinen harjoituskerta ei aiheuta tuloksia. Jos olet tottunut syömään epäsäännöllisesti ja sinulla on yksipuolinen ruokavalio, anna kaikkesi.

Laihduttamisen sijaan tähtää pitkän aikavälin muutokseen. Hyödyt seuraavat sinua sen jälkeen, kun olet tottunut monipuoliseen ruokavalioon, vaikka olisit saavuttanut tavoitteesi. Jos pidät päälinjat ennallaan, silloin tällöin tapahtuva herkuttelu ei pilaa keskivertokuntoilijan tavoitteenasettelua. Hyvin rakennettu rasvanpoltto ruokavalio on avain tuloksiin

Kasvikset, hedelmät ja marjat

Joka aterialla kannattaa syödä paljon kasviksia. Mitä elinvoimaisempi ruoka on, sitä parempi. Marjojen nauttimista pidetään loistavana superfoodina, ja hedelmät ovat loistava välipala.

Rasvat

Rasvanpoltto ruokavalioon tulisi sisällyttää runsaasti hyviä rasvoja, niitä saa mm. oliiviöljystä, pähkinöistä, kalasta tai vaikkapa avokadosta. Rasvanpolttu ruokavalio voi sisälltää myös runsaasti enemmän rasvaa kuin tavallinen ruokavalio, tällöin kyseessä on ns. ketogeeninen ruokavalio jossa tavoitteena on saada aineenvaihdunta "ketoosiksi" kutsuttuun tilaan.

Proteiini

Aikuisten ja lasten proteiinitarpeet ovat samanlaiset. Aikuisen proteiinin saannin tulisi olla noin 1,1-1,3 grammaa kehon painokiloa kohti päivässä. Voit syödä hieman enemmän proteiinia, kun harrastat liikuntaa; sitä tarvitaan, oli sitten tavoitteesi rasvanpoltto tai lihasten kasvatus.

Hiilihydraatit

Rasvanpoltto ruokavalio sisältää myös hiilihydraatteja. Nauti päivällisellä hitaita hiilihydraatteja ja valitse mahdollisuuksien mukaan täysjyvävaihtoehtoja kevyiden sijaan.

Syö riittävästi

Jos et syö riittävästi tai tarpeeksi monipuolisesti, teet kehollesi karhunpalveluksen ja saatat jopa hidastaa rasvanpolttoa. Tämä on tärkeää varsinkin silloin jos sinulla on runsaasti energiaa vaativa rasvanpoltto treeni

Jos olet syönyt huonon aamiaisen, huomaat sen, kun aloitat harjoittelun. Olet väsynyt, eikä treeni suju hyvin. Energiatasosi on alhainen ja motivaatiosi katoaa. Kunnollinen aamiainen auttaa jaksamaan puoleenpäivään asti. Avokadoista saa ihanan smoothien tai avokadoleivän levitteenä suolalla ja pippurilla leivän päälle suolan ja.

Kananmunat ovat rasvaa polttava aamiaisklassikko. Ne sopivat hyvin juuston, vihannesten tai avokadon kanssa. Voit syödä aamiaiseksi myös kaurapuuroa, jos haluat polttaa rasvaa ja laihtua, mutta sokeria kannattaa välttää ruokavaliossa kaikin keinoin. Kaurasta tehdyissä muffineissa on enemmän kuitua kuin tavallisissa muffineissa

Jos et voi syödä aamiaista, yritä syödä aluksi jotain pientä. Huomaat, että voit syödä enemmän ajan myötä. Smoothiet ovat helppo tapa harjoitella aamiaisen syömistä, koska ne voi nauttia juoman kanssa. Ota mukaan hedelmiä, jos et syö kotona, jotta voit syödä ennen lounasta, kun sinulla on nälkä.

Tasainen ateriarytmi

Pidä ateriarytmisi mahdollisimman vakiona ja syö 5-6 ateriaa päivässä. Jos päiväsi ovat hektisiä, pidä aina pieniä välipaloja laukussasi. Hedelmiä, pähkinöitä ja proteiinipatukoita on helppo kuljettaa. Kiinnitä huomiota välipalojen ja proteiinipatukoiden ainesosaluetteloihin. Valitse terveellisin vaihtoehto aina, kun se on mahdollista. Syö hyvin noin 1.200 kaloria päivässä.

Syö aikaisin tai myöhään

Rasvanpoltto ruokavalio ei muutu, jos syöt pääaterian lounasaikaan tai päivällisellä. Syö proteiinia ja vihanneksia yhdessä saadaksesi parhaat rasvanpolttotulokset. Jos treenaat illalla, varmista, että illallinen on kevyt; muuten on vaikeampi nukkua hyvin kovan treenin jälkeen

Riittävä nesteytys

Kun seuraat veden saantia, voit auttaa ylläpitämään tervettä aineenvaihduntaa. Juo runsaasti vettä, jotta aineenvaihduntasi toimii kunnolla. Vichy on myös erinomainen vaihtoehto kesäkuukausina. Juo 2-3 litraa päivässä, erityisesti treenipäivinä. Muista juoda runsaasti, erityisesti treenipäivinä.

Ravitsevia ruokia on helppo sisällyttää rasvanpoltto ruokavalioon koko kesän ajan. Sadonkorjuukausi on huipussaan, ja supermarkettien hedelmä- ja vihanneskäytävät ovat täynnä terveellisiä välipaloja. Kokeile erilaisia makuja ja syö säännöllisin väliajoin avoimin mielin. Muista nauttia ateriasta; ruoka on yksi elämän suurimmista nautinnoista!