Rasvanpoltto treeni: Näin maksimoit rasvanpolton

rasvanpoltto treeni

Haluatko tietää, mikä on tehokkain rasvanpoltto treeni?

Asiaan ei ole vain yhtä oikeaa vastausta, sillä rasvanpoltto ei ole aina yksinkertaista. Joidenkin mielestä kuntosaliharjoittelu on paras vaihtoehto ja toisten mielestä paras tapa polttaa rasvaa on HIIT treeni.

Tässä artikkelissa käsitellään sitä, millainen treeni on oikeasti paras tapa rasvanpolttoon.

Suosittelen lukemaan loppuun asti, sillä lopusta löydät valmiin rasvanpoltto treeniohjelman!

Mikä on tehokkain rasvanpoltto harjoitus

Rasvanpolttoon ei ole yhtä parasta harjoitusta. Jotkin harjoitukset ovat kuitenkin toisia tehokkaampia laihduttamisessa.

Tehokkaimpia rasvanpolttoharjoituksia ovat korkean intensiteetin harjoitukset (HIIT treeni), jotka nostavat sykettä ja saavat sinut hikoilemaan. Esimerkkejä tällaisista harjoituksista ovat juoksu, pyöräily ja uinti.

Muita harjoituksia, jotka voivat auttaa sinua polttamaan rasvaa, ovat voimaharjoittelu, joka auttaa rakentamaan lihasmassaa ja nopeuttamaan aineenvaihduntaa. Pilates ja jooga ovat myös hyviä vaihtoehtoja lihasten kiinteyttämiseen ja kalorien polttamiseen.

On tärkeää huomata, että rasvanpolton maksimoimiseksi on tärkeää yhdistää useampi erilainen rasvaa polttava liikunta. Esimerkiksi 30 minuutin HIIT treeni muutaman kerran viikossa ja reilun tunnin voimaharjoittelu treeni muutaman kerran viikossa. Tämä auttaa sinua polttamaan enemmän rasvaaja laihtumaan nopeammin.

Jos siis haluat maksimoida rasvanpolttoa, muista sisällyttää HIIT-treeni osaksi rasvanpolttosuunnitelmaasi. Se on yksi tehokkaimmista harjoituksista, joita voit tehdä auttaaksesi karistamaan ne kilot!

Rasvanpoltto treeniohjelma kuntosalilla

Kuntosalille ei ole olemassa yhtä oikeaa rasvanpoltto treeniä, parhaan treeniohjelman etsimisen sijaan parempi vaihtoehto on valita sellainen treeniohjelma joka sopii päivittäisiin rutiineihin.

Tavallisesti kuntosalilla tehtävät voimaharjoittelu treenit jaetaan harjoiteltavien lihasryhmien mukaan. Treeniohjaltyyppejä on kymmeniä, mutta yleisimmätniistä ovat 1-jakoisia, 2-jakoisia ja 3-jakoisia.

Mitä pienempiin osiin lihakset ovat jaoteltuja, sitä useammin salilla joutuu viikon aikana harjoitella. Esimerkiksi 3-jakoinen treeniohjelma vaatii jopa 6 treenikertaa viikossa, eikä se sovellu aloittelijalle.

Jos olet aloittelija, paras vaihtoehto on valita 1-jakoinen ”koko kehon treeniohjelma”, siihen riittää noin 3 treenikertaa viikossa, samalla tilaa riittää myös levolle ja HIIT treenille.

Mistä sitten löytää paras treeniohjelma? Verkosta löytyy ilmaiseksi useita hyviä treeniohjelmia, hyvä verkkosivu on esimerkiksi saliohjelma.info, josta löytyy kymmeniä treeniohjelmia laadukkailla ohjeilla täysin maksutta

HIIT treeni rasvanpolttoon

HIIT eli korkean intensiteetin intervalliharjoittelu on loistava rasvanpolttoteeni ja laihtua. HIIT:ssä vuorottelevat lyhyet korkeaintensiteettisen harjoittelun jaksot lyhyiden lepojaksojen tai matalan intensiteetin harjoittelun kanssa.

HIIT on hyvä harjoittelu aloittelijoille, koska se on vähemmän intensiivistä kuin muut liikuntamuodot ja se voidaan tehdä lyhyemmässä ajassa. HIIT on myös hyvä tapa polttaa enemmän kaloreita, ja se voi auttaa sinua polttamaan rasvaa vielä treenin jälkeenkin.

Oikein tehtynä HIIT voi auttaa sinua polttamaan rasvaa ja laihtumaan. On kuitenkin tärkeää olla varovainen HIIT-ohjelmaa aloittaessa, sillä liian intensiivinen liikunta voi olla vaarallista.

Toimiva HIIT rasvanpoltto treeni voi olla esimerkiksi 30 minuutin juoksutreeni, jossa vuorottelee juokseminen maksimivauhdilla ja hölkkä tai kävely.

Miksi rasvanpoltto treeni on tärkeää?

Me kaikki tiedämme, että aktiivinen elämäntapa on tärkeää. Rasvaa polttava liikunta lisää paitsi fyysistä terveyttä myös henkistä hyvinvointia. Tiesitkö kuitenkin, että poltamme kaloreita silloinkin, kun vain istumme?

Aerobinen liikunta on avain rasvapolton maksimointiin ja painonnousun minimointiin. Tällainen liikunta edellyttää, että kehoasi koetellaan sen äärirajoille pitkäkestoisesti. Tämä ei ainoastaan nopeuta aineenvaihduntaa, vaan se myös vahvistaa lihaksia ja tekee niistä vastustuskykyisempiä vammoja vastaan.

Esimerkiksi pyöräillessäsi tai juostessasi portaita ylöspäin jalkasi kantavat muun kehosi painoa, jotta tasapaino säilyisi. Tämä lisääntynyt työkuorma saa nämä lihakset vahvistumaan ja vastustuskykyisemmiksi loukkaantumiselta.

Miten voin maksimoida rasvanpolton?

Rasvanpolttoa voi maksimoida monin eri tavoin. Voit aloittaa sisällyttämällä säännölliset aerobisen treenin viikottaiseen treeniohjelmaasi. MTVuutiset kehottaa myös kokeilamaan HIIT-harjoittelua (High Intensity Interval Training), jossa vuorottelevat korkean ja matalan intensiteetin harjoitukset. Voit myös keskittyä voimaharjoitteluun, joka auttaa rakentamaan lihaksia ja lisäämään aineenvaihduntaa.

Muista myös että ruokavalio on tärkeä osa rasvanpolttoa! Paras rasvanpoltto ruokavalio sisältää runsaasti terveellisiä rasvoja, sillä ne auttavat polttamaan enemmän kaloreita. Esimerkiksi omega-kolmosrasvahappojen on osoitettu tehostavan rasvanpolttoa. Vältä prosessoituja elintarvikkeita ja syö sen sijaan runsaasti tuoreita hedelmiä ja vihanneksia.

Runsaan veden juominen on myös tärkeää, sillä se auttaa huuhtelemaan myrkkyjä kehosta. Lopuksi, nuku riittävästi joka yö – unen puute voi häiritä aineenvaihduntaa

Jos yrität laihtua, yritä laskea kaloreita, sillä se voi auttaa sinua tekemään terveellisempiä valintoja.

Paras treeni rasvanpolttoon

Tässä lupaamani paras treeni rasvanpolttoon, jonka kuka tahansa voi tehdä esimerkiksi kotona.

  1. Aloita rasvanpoltto treeni noin 5-10 minuutin lämmittelyllä. Tähän soveltuu esimerkiksi hölkkä tai hyppiminen hyppynarulla.
  2. Tee seuraavaksi 20 kyykkyä, 20 punnerrusta ja 20 istumaannousua.
  3. Lepää minuutti
  4. Hypi paikalla noin minuutin ajan
  5. Toista vaiheet 2-4 kolme tai neljä kertaa
  6. Lopuksi muista venyttely